Рф вивела майже всіх військових з території Білорусі

0
Рф вивела майже всіх військових з території Білорусі
Російська Федерація в межах ротації вивела практично всіх своїх військових з території сусідньої Білорусі, де вони проходили тренування.

Про це під час брифінгу 14 липня повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає ТСН.

Ситуацію на кордоні з Білоруссю він називає повністю контрольованою. Зі слів Демченка, кількість військових РФ на білоруських полігонах за останній час зменшилася. Разом з тим Москва надалі використовує республіку як майданчик чи полігон для навчання своїх підрозділів.

"По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав угруповання, необхідне для повторного вторгнення в Україну. Попри все ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати Росію у розв'язаній нею війні проти України. Донедавна ми фіксували кількість (російських військових в РБ - Ред.) на рівні до двох тисяч військовослужбовців. На даний момент пройшла чергова ротація і практично всі російські військові виведені з території Білорусі", - розповів речник ДПСУ.

Втім, наголошує Демченко, не можна виключати, що в найближчий час на територію Білорусі можуть бути знову заведені чергові підрозділи РФ. Але наразі прикордонники не фіксують цього.

Крім того, ДПСУ не спостерігає організованого заведення в Білорусь російських найманців приватних військових компаній, про що раніше зазначалося, адже РБ готувала майданчики для їхнього приймання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні