Байден назвав дві причини, чому путін буде змушений завершити війну в Україні

0
Байден назвав дві причини, чому путін буде змушений завершити війну в Україні
Повномасштабна війна, розв'язана рф в Україні, не буде тривати роками. На це є дві причини – економічні та політичні втрати держави-агресора. Таку думку висловив президент США Джо Байден під час прес-конференції в Гельсінкі.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Варта1.

Президент США додав, що не може спрогнозувати, як саме закінчиться війна.

«Я не думаю, що війна може тривати роками з двох причин. Номер один: я не думаю, що росія може підтримувати війну вічно, насамперед з огляду на ресурси та потенціал. Номер два: я думаю, що складуться обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що це не в інтересах росії – економічно, політично та в інших – продовжувати цю війну», – зазначив американський лідер.

Байден висловив сподівання на суттєвий успіх української армії під час контрнаступу і зазначив, що російський диктатор уже програв війну.

Додамо, що виступаючи після саміту НАТО в Університеті Вільнюса, Байден запевнив у відданості антиросійської коаліції Україні.

Йдеться як про Сполучені Штати, так і про інші країни, які Вашингтон згуртував для підтримки України в умовах протистояння російській агресії.

«рутін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Він не може повірити, що це їхня (українська – ред.) земля, їхня країна та їхнє майбутнє. І навіть через стільки часу путін досі сумнівається в нашій витривалості», – резюмував президент США.

Байден повідомив, що США готові запропонувати Україні гарантії безпеки. Вони будуть аналогічні тим, що надаються Ізраїлю, без зобов'язань України вступати до НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні