Як відіпрати плями від ягід, якщо порошок не допомагає

0
Як відіпрати плями від ягід, якщо порошок не допомагає
Літо - чудова пора, коли можна вдосталь поласувати смачними ягодами і фруктами або приготувати смачне варення для довгих зимових вечорів. Однак інколи трапляються випадки, коли настрій можуть зіпсувати несподівані плями на одязі.

Про це пише "Апостроф".

1. Окріп
Натягніть тканину, щоб вона була пружна і не провисала, і поливайте пляму від соку окропом. Від цієї гарячої процедури пляма почне зникати у вас на очах. Але важливо пам’ятати, що замочувати одяг з плямою в окропі не можна, адже пляма може "розповзтися" і стати ще більшою, а тканина може полиняти.

2. Лимон
Справжній рятівник у цій неприємній ситуації - знайомий всім лимон. Проте цей диво-цитрусовий допоможе лише у тому разі, якщо пляма від ягід маленька і ще не встигла в’їстися у тканину. Треба протерти забруднене соком місце лимоном і погладити тканину через марлю теплою праскою.

3. Сіль
На забруднене місце потрібно насипати велику кількість солі і втерти її руками. Сіль на плямі повинна залишатися ще не менше, ніж 15 хвилин. Коли мине цей час, приберіть сіль, а одяг виперіть у прохолодній воді.

4. Лимонна кислота
Підготуйте розчин з 1 чайної ложки лимонної кислоти і 2 чайних ложок оцту, після чого додайте 200 мл води. Таким розчином потрібно протерти пляму. Потім річ треба випрати у звичайному режимі.

5. Перекис водню
Щоб позбутися плями від ягід, її можна протерти розчином перекису водню, змішаним з водою у пропорції 1:10. Після цього одяг потрібно випрати у звичайному режимі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні