Сонячні електростанції: які переваги надає "енергія сонця"*

0
-4
Сонячні електростанції: які переваги надає "енергія сонця"*
Все більше людей починають розуміти переваги від використання сонячних батарей у своїх будинках. Сонячні батареї допомагають знизити витрати на електроенергію та долучити вас до борців за екологічно чисту енергетику. Ці пристрої допомагають знизити витрати на електроенергію та долучити вас до борців за екологічно чисту енергетику, купити сонячну електростанцію під ключ найкраще рішення для отримання всіх переваг сонячної енергії.

Ми можемо використовувати енергію сонця для різних цілей. Одна з них – це вироблення електричної енергії. При використанні сонячних батарей енергія сонця безпосередньо перетворюється на електричну. Використання сонячної електрики має багато переваг. Це чисте, тихе та надійне джерело енергії.

Сонячні панелі



Сонячна батарея є пристроєм, який збирає світлову енергію сонячних променів і перетворює її в електричний струм. У її основі використовуються фотоелементи – напівпровідникові фотоелектричні перетворювачі. Сонячне світло, потрапляючи на кремнієві пластини, вивільняє електрони, які починають рухатися провідниками. Інвертор перетворює постійний струм на змінний для живлення стандартних побутових приладів.

Незалежно від виду, сучасна панель є основою певного розміру, на якій розміщуються вищезгадані фотоелементи. Ці елементи дуже крихкі, тому вони додатково захищаються склом та полімерною підкладкою.

Сонячна електростанція



Сонячні панелі – це лише частина всієї електростанції. Також до неї входять інші елементи:

  • Акумуляторна батарея.

  • Контролер заряду.

  • Інвертор.

  • Стабілізатор.



Кожен із перелічених пристроїв виконує свою функцію. Акумулятор – накопичує та зберігає здобуту енергію, контролер – контролює потужність, підключає та відключає батарею, аналізуючи рівень заряду. Інвертор називають ще перетворювачем. Це обладнання перетворює прямий струм на змінний. Завдяки йому електрику можна використовувати для побутових цілей. Останньою складовою електростанції є стабілізатор. Він захищає всю систему від стрибків напруги.

Сонячні електростанції працюють навіть взимку



Можливо, ви здивуєтеся, але ідеальною умовою для роботи сонячних батарей та активного вироблення енергії є яскраве сонце, а не висока температура. Справа в тому, що енергія виробляється за рахунок світла. Висока температура повітря не дає переваг, і навіть, навпаки, знижує ефективність виробітку енергії.

Зими характеризуються низькими температурами, бувають як ясні, так і похмурі дні. Звісно, у похмуру погоду світла буде менше, проте це не вирок. Якщо правильно вибрати кут нахилу панелей, можна легко забезпечити достатнє вироблення енергії навіть під час зимових морозів і холодів. Пам'ятайте, що обсяг енергії залежить від площі самих батарей. Нарешті важливо своєчасно очищати поверхню панелей. Якщо вони будуть вкриті снігом, енергія не вироблятиметься.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні