Жителів деяких районів прикордонної області попереджають про небезпеку з боку рф

0
Жителів деяких районів прикордонної області попереджають про небезпеку з боку рф
Біля кордону Сумщини нема загрозливих військ окупантів, але є можливість, що вони тут з’являться і будуть розміщуватися. Тобто поки українські військові наступають на півдні, на півночі росіяни можуть завдати відволікаючий удар задля відтягування військ.

Про це в інтерв’ю заявив мер Сум Олександр Лисенко, передає Главком.

«Я думаю, це робиться, аби відтягнути сюди війська з більш напруженої лінії фронту. У нас є такі ділянки, де не скажеш, що там просто тривають обстріли – це справжні бої на кордоні, коли окопи на відстані кількох сотень метрів. ДРГ заходять і відбуваються бої, і так майже щодня. Вони намагаються прощупати нашу сторону, наші можливості, нашу реакцію і до чого ми готові», – заявив Лисенко.

Лисенко наголосив, що у Сумах посилюють лінію оборони, у місті є добровольчі формування, які і військову роботу виконують, і на блокпостах несуть оборону.

Мешканців прикордонних районів області, де постійно щось прилітає, закликали евакуюватися. Проте за словами мера, людей переселяється не так багато. «Ми надаємо можливість проживання у гуртожитках. Потім запускається процедура з отримання 2 тис. грн на оренду житла і люди орендують квартири у місті. Також ми працюємо над малокомплектними об’єктами для довготривалого проживання, бо скоро приїдуть студенти і місць буде не вдосталь.

Хоча, відверто кажучи, людей переселяється не так багато – бувало, що таких охочих – 50-60 осіб, але вони згодом знаходять інші місця, куди переїжджають. Більшість орендують квартири або живуть у родичів. Але значна частина воліють залишатися у себе вдома, незважаючи на небезпеку», – розповів він.

Із тих, хто виїхав у 2022 році, не повернулося приблизно 10%. «Думаю, не повернулося близько 10% – з-за кордону близько 5% і стільки ж роз’їхалося Україною. Зараз багато хто виїхав у літні табори та на захід України. Вимушених переселенців з інших областей у нас небагато. Спочатку були з Харкова, з Донбасу, але вони поїхали далі у центр чи на захід країни», – наголосив очільник Сум.

Лисенко наголошує: у 90% мешканців є впевненість, що ворога більше не запустять в місто. Попри обстріли, майже всі підприємства у місті працюють.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні