З росії масово тікають люди: що сталося

0
З росії масово тікають люди: що сталося
Євросоюз нещодавно ухвалив 11-й пакет санкцій проти Росії. Водночас прем'єр-міністр країни-агресорки Міхаіл Мішустін вигадує оптимістичні прогнози для російської економіки, яка стрімко йде на дно.

Економіст Олег Пендзин зауважив, що до гучних заяв російських політиків треба ставитися скептично, пише 24 канал.

Зняли з рахунків понад 100 мільярдів
Збройні Сили – це єдина сила, яка здатна з успіхом завершити війну. Санкції серйозно обмежують Росію, б'ють по доходах бюджету, погіршують рівень життя російського населення. Але вони не будуть тим фактором, який припинить війну й змусить росіян капітулювати.

"Треба абсолютно чітко розуміти цю ситуацію, щоб не було жодних ілюзій", – сказав економіст.

Санкції погіршують економічну ситуацію країни-агресорки. Попри брехливі заяви про нібито 2% росту валового внутрішнього продукту Росії, наразі ВВП становить мінус 1,9% проти минулого року. У даній ситуації не можна говорити про відновлення російської економіки, зараз вона стагнує.

"З Росії активно тікають люди. У перший день заколоту Пригожина росіяни зняли зі своїх рахунків понад 100 мільярдів рублів", – зазначив Пендзин.

Які країни ігнорують санкції проти Росії
На думку економіста, санкційні обмеження не зможуть змінити хід бойових дій доки є країни, які торгують з країною-агресоркою.

Росія, на жаль, наростила обсяг видобутку нафти на 1%. По грошах країна-агресорка втратила близько 15 – 16 % від того, що було минулого року. Це є наслідком санкційних обмежень. Наразі 80% російської нафти купують Індія та Китай. Перша у сім разів наростила торговельні операції.

Завдяки так званому "сірому імпорту" Росія продовжує купувати товари подвійного призначення. Без цих товарів російська воєнна машина не може відновлюватись.

Як наголосив економіст, внаслідок контрабандного постачання комплектуючих Росія виготовляє 60 ракет на місяць. Минулого року було вироблено 500.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні