Зеленський розповів, чому затримується контрнаступ

0
Зеленський розповів, чому затримується контрнаступ
Український контрнаступ зараз триває на різних напрямках фронту і наші воїни щодня ціною колосальних зусиль просуваються вперед. Однак масштабний наступ наших воїнів мав би початися раніше, щоб не дати Росії часу на підготовку до зіткнень, але у відтермінуванні є причина.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю, пише 24 канал.

За його словами, зараз український наступ сповільнюють російські укріплення, але починати операції раніше було ризиковано.

Володимир Зеленський відзначив, що причиною затримки контрнаступу стали терміни поставки західної зброї. Глава держави наголосив, що на деяких ділянках наші воїни досі навіть не можуть думати про наступальні дії, оскільки у них немає відповідної зброї. За словами президента, чим пізніше починаються наступальні дії, тим вони повільніші.

"Я вдячний США як лідерам за нашу підтримку, але я сказав їм, а також європейським лідерам, що ми хотіли б почати наш контрнаступ раніше, і нам потрібна вся зброя, і матеріальні засоби для цього. Чому? Просто тому, що якщо ми почнемо пізніше, це піде повільніше", – наголосив президент.

Глава держави підкреслив, що якщо розгорнути наступальні дії пізніше, то ворог матиме час на підготовку рубежів та замінування територій. Для того, аби почати наступ, нашим воїнам потрібна далекобійна зброя. За словами Зеленського, вона потрібна вже.

"На деяких напрямках ми навіть не можемо думати починати, оскільки не маємо відповідної зброї. І кидати наших людей на розстріл російською далекобійною зброєю було б просто нелюдяно", – наголосив глава держави.

Також президент підкреслив, що США досі не дозволили союзникам реекспортувати винищувачі F-16 в Україну. За його словами, Україна просить авіацію навіть не для переваги в небі, а бодай для того, щоб зрівняти сили, оскільки без прикриття з повітря вести наступальні дії складно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні