Прем’єр-міністр пообіцяв українцям, що до кінця війни один з тарифів не буде підійматись

0
Прем’єр-міністр пообіцяв українцям, що до кінця війни один з тарифів не буде підійматись
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв українцям, що до кінця війни тариф на водопостачання та водовідведення не буде підійматись, попри рішення регулятора про їх перегляд.

Про це Шмигаль заявив в ефірі телемарафону, передає Уніан.

Зазначивши, що під час війни не можна класти на плечі населення додатковий фінансовий тягар. "Так, як і тарифи на тепло і гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця воєнних дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе", - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що хоча Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) є незалежним органом, який самостійно встановлює тарифи, "під час війни влада має діяти, як єдине ціле".

За його словами, місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках, тож мають змогу фінансувати водоканали.

"Тобто місцеві бюджети окремих громад мають можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають воду додатковим фінансуванням і не підіймати тарифи для людей, щоб не давати зайвого тягаря для платіжки і гаманці людей", - пояснив голова уряду.

Він також вважає, що тариф на електрику для водоканалів не підіймався попри заяви підприємств про це.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні