Стало відомо, які території опиняться під загрозою, якщо рф підірве ЗАЕС

0
Стало відомо, які території опиняться під загрозою, якщо рф підірве ЗАЕС
В Україні не вщухають розмови довкола ймовірного теракту на Запорізькій АЕС.

Про це розповів професор Інституту радіоактивності довкілля Фукусімського університету Марк Железняк, пише УНІАН.

В інтерв'ю "Обозревателю" Железняк розповів, що для Запорізької АЕС найнебезпечніший фукусімський сценарій: за такого розвитку подій всі блоки буде знеструмлено. Як наслідок - вони після нагрівання усі вибухнуть, але не одним разом, а поступово.

Він розкритикував заяви про те, що зона зараження у разі вибуху на ЗАЕС може бути в 10 разів більшою, ніж Чорнобильська. Професор наголосив, що ця зона не буде більшою, але забруднення в ній буде вищим.

Железняк стверджує, що зона зараження становитиме приблизно 30 км. За його словами, якщо Росія все ж підірве ЗАЕС, найбільше постраждають розташовані у 10-кілометровій зоні міста Енергодар та Нікополь. Що стосується решти територій, то їхнє забруднення залежатиме від напрямку вітру та наявності опадів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні