Росіяни вночі можуть підірвати Запорізьку АЕС: що кажуть у ГУР

0
Росіяни вночі можуть підірвати Запорізьку АЕС: що кажуть у ГУР
Росіяни почали поширювати у соціальних мережах фейкову інформацію про те, що нібито Україна в ніч на 5 липня може атакувати Запорізьку АЕС безпілотниками.

Про це представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив у коментарі 24 каналу.

У ГУР МО наголосили, що нові вкиди російської пропаганди щодо ситуації на Запорізькій АЕС – це «примітивна і брехлива ІПСО». Інформація щодо того, що Україна нібито може атакувати територію ЗАЕС безпілотниками, звичайно, не відповідає дійсності. Юсов наголосив, що такі фейки пов'язані з кількома аспектами.

З однієї сторони – це відповідь на широку інформаційну кампанію, яку Україна веде у світі з висвітленням злочинів російських загарбників на території Запорізької АЕС та інших об'єктів критичної інфраструктури. Окрім того, Україна постійно висвітлює факти, які можуть свідчити про підготовку чергового теракту, на зразок – знищення Каховської ГЕС.

Проте з іншого боку, за словами Юсова, такі інформаційні кампанії та ІПСО дійсно можуть проводитись як підготовка та інформаційне прикриття до справжніх терористичних дій.

"Але наразі якоїсь суттєвої зміни на станції ми не спостерігаємо. Втім, варто наголосити, що станція продовжує знаходитись під контролем окупантів. Вона незаконно захоплена, низка об'єктів на станції заміновані, і так – існує ризик, що держава-терорист може піти на ескалацію ситуації й завершити підготовку до теракту. Але наразі мова йде про підвищення градуса ядерного шантажу, проведення ІПСО з метою посіяти паніку в українському суспільстві й деморалізувати українських захисників", – наголосив Юсов.

Окрім того, у розвідці акцентують, що Росія дійсно вивезла частину персоналу "Росатому", який працював на території Запорізької АЕС.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Володимир Зеленський заявляв, що Росія все технічно підготувала для локального вибуху на Запорізькій атомній електростанції і може здійснити його з метою зупинення контрнаступальних дій Сил оборони України та політичного тиску на Київ через деяких партнерів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні