У Луцьку чоловік відсудив 76 тисяч гривень у міськради за ДТП

0
У Луцьку чоловік відсудив 76 тисяч гривень у міськради за ДТП
У Луцьку водій відсудив 76 тисяч гривень у департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради за ДТП через слизьку дорогу.

Про це пише Zaxid.net.

У суді чоловік довів, що не впорався з керуванням через покриту ожеледицею ділянку проїзної частини.

Як йдеться у рішенні Луцького міськрайонного суду, ДТП сталась 12 грудня минулого року на вулиці Наливайка: тоді водій автомобіля «Фольксваген« зіткнувся з електроопорою. На думку позивача, аварія сталась через те, що дорога у цьому місці була слизькою та покрита ожеледицею.

Відтак чоловік подав позов до суду з вимогою заплатити йому 68,9 тис. грн завданих матеріальних збитків, 5 тис. грн моральної шкоди та ще 2,5 тис. грн за проведення оцінки.

Відповідачем у цій справі зазначене управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Луцької міськради. У відзиві представник зазначив, що позивач не довів наявність протиправної бездіяльності з боку департаменту. Але водночас не заперечив, що саме департамент є балансоутримувачем цієї дороги.

На судове засідання, яке відбулося 29 червня, сторони не прибули. Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що позов необхідно задовольнити. Зокрема, одним з важливих доказів став акт обстеження ділянки вулиці, на якій сталось ДТП. У ньому зазначено, що вказана ділянка не відповідає вимогам ДСТУ, оскільки дорога покрита ожеледицею.

«Відповідач як балансоутримувач дороги всупереч єдиним правилам не вжив вчасних заходів для приведення експлуатаційного стану дорожнього покриття у відповідність, негайно не усунув виявлену ожеледицю, а за неможливості це зробити невідкладно не позначив таку ділянку дороги дорожніми знаками», – йдеться у рішенні.

Тож суддя Владислав Черняк зобов'язав управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ виплатити позивачеві 76,4 тис. грн.

Додамо, що рішення суду поки не набрало законної сили, оскільки відповідач може оскаржити його, подавши апеляцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні