Коли ціни на бензин в Україні виростуть до максимуму

0
Коли ціни на бензин в Україні виростуть до максимуму
Від 1 липня після повернення податків на пальне вартість бензину та дизелю майже щодня збільшується на 2-3 грн за літр. Ціни на паливо досягнуть піку наприкінці місяця.

Про це повідомляє директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, пише ТСН.

За його словами, податкова складова у вартості бензину збільшилась на 11 грн за літр: приблизно 3,5 грн - це акциз. Решта - ПДВ, дизпального - приблизно на 7,5 грн, з яких акциз 1,3 грн. Скраплений газ, для якого акциз залишився без змін, відіграє тільки підвищення ПДВ - до 3 гривень за літр.

"Нові-старі податки на пальне чинні. За три дні бензин-ДП плюс 2 грн, сьогодні очікується - ще плюс 2-3... Перша хвиля здорожчання пального зумовлена саме ПДВ, оскільки його сплачують під час продажу. Акциз має відпрацювати на цінах у другій половині місяця. Оскільки ринок імпортував великі обсяги продукту у травні-червні з низькою ставкою акцизу. По мірі того, як обсяги запасів зі "старим" акцизом будуть заміщатися новими обсягами з високою ставкою, буде відбуватись інтеграція у ціну", - пояснив експерт.

Здебільшого здорожчання під тягарем підвищеного акцизу буде стосуватися бензину, бо по ньому зростання акцизу більш ніж у два рази, пояснив експерт.

Дизель та автогаз здебільшого покажуть свою нову вартість до кінця цього тижня. Підбивати остаточні підсумки по цінам варто наприкінці місяця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні