Яка звичка викликає безсоння

0
Яка звичка викликає безсоння
Проблеми зі сном можуть з'явитися через безліч причин: стрес, некомфортні умови та депресію. Проте, можливо, вам варто шукати корінь проблеми у тому, що ви їсте.

Про це пише 24 канал.

Харчування впливає на безліч аспектів нашого життя, і сон – один з них. У нещодавньому дослідженні шведські науковці виявили, що перекуси та надмірна кількість цукру можуть спричинити безсоння.

Ваша дієта впливає на якість сну
Вчені виявили, що на здатність людей досягати глибокої фази сну впливають перекуси, які ми робимо протягом дня. Саме під час глибокого сну людина відпочиває, а через кілька пакетів чипсів та батончики ви можете крутитися всю ніч без сну та прокинутися вже втомленими.

"Як погане харчування, так і поганий сон підвищують ризик кількох захворювань. Оскільки те, що ми їмо, дуже важливо для нашого здоров'я, ми подумали, що було б цікаво дослідити, чи вплив різних дієт на здоров'я може впливати на зміни в нашому сні", – розповів лікар Джонатан Седернайс.

Зокрема, науковці з'ясували, що на якість сну впливає перш за все вміст цукру в дієті. Тож якщо ви довго не можете заснути, спробуйте відмовитися від солодощів протягом для, і результат вас здивує. Також виявилося, що гірше сплять люди, які їдять нерегулярно, натомість ті, хто мають чіткий графік харчування, швидше поринають у глибокий сон.

Наразі автори дослідження ще не знають, як довго може тривати ефект від шкідливої дієти.

Для того, щоб покращити якість вашого сну, спробуйте відмовитися від прийомів їжі безпосередньо перед відпочинком. Численні дослідження довели, що вечеря перед сном значно сповільнює вироблення мелатоніну, завдяки якому ми й спимо. Окрім того, пізні прийоми їжі провокують підвищення рівня цукру в крові.

Та якщо голод не дає вам заснути, дієтологи не радять їсти перед сном гостре і солоне, адже ці продукти провокують апетит та безсоння. Натомість краще перекусити кефіром, нежирним твердим сиром чи горіхами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні