Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти куркуму

0
Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти куркуму
Вислів про те, що ранок повинен починати з кави, втратила свою актуальність. Сьогодні ранок людини, яка турбується про своє здоров'я починається зі склянки теплої води. Вживання теплої води натщесерце допомагає остаточно прокинутися, активізує роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Про це пише ТСН.

А якщо вода буде з додатковими цінними інгредієнтами, користь її для організму може бути ще більшою Одним із таких цінних компонентів є куркума, або як її ще називають – турмерик.

Куркума активно використовується не тільки в кулінарії, але і в медицині Це зумовлено її складом: до неї входять вітаміни групи B, аскорбінова кислота, філлохінон, кальцій, залізо, фосфор, долин, йод, ефірні олії. Столова ложка куркуми забезпечує 26% добової потреби в марганці, 16% добової потреби в залізі, 5% добової потреби в калії та 3% добової потреби у вітаміні С

Що буде, якщо зранку пити теплу воду з куркумою
Куркума є потужним протизапальним та антиоксидантним засобом. Якщо гострий запальний процес є нормальною реакцією імунної системи на хворобу, то хронічне запалення - це порушення, що провокує збої у функціонуванні багатьох органів і систем. Постійне хронічне запалення може привезти до розвитку серцево-судинних захворювань, нейродегенеративних процесів, порушення метаболізму та навіть виникнення раку. А склянка води з куркумою вранці може стати потужним засобом профілактики багатьох небезпечних патологій.
Вода з куркумою вранці покращує стан судинного ендотелію, підвищує міцність та еластичність судин. Куркума знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності – так званого «поганого холестерину», надлишок якого може стати причиною розвитку атеросклерозу судин.
Існують дослідження, згідно з якими регулярне вживання куркуми профілактикою розвитку хвороби Альцгеймера. Тому якщо ви хочете до старості зберегти ясність розуму, почніть пити воду з куркумою щоранку вже сьогодні.
Вода з куркумою зранку знижує ризик розвиток раку.
Куркума має антидіабетичну дію, завдяки посиленню засвоєння глюкози та покращенню функції бета-клітин підшлункової залози. Куркума здатна відновлювати окислювальний стрес і функції ДНК-метилтрансферази при діабетичній ретинопатії.
Якщо пити куркуму з водою щодня протягом 3 тижнів, можна помітити зниження ваги та зменшення об'ємів тіла. Причина в тому, що вживання води натщесерце сприяє прискоренню метаболічних процесів, а додавання до неї куркуми активізує вироблення жовчі. Своєю чергою покращений жовчовідтік оптимізує процеси травлення і допомагає організму якісніше перетравлювати їжу.
Куркума активно використовується не тільки в кулінарії, але і в медицині Це зумовлено її складом: до неї входять вітаміни групи B, аскорбінова кислота, філлохінон, кальцій, залізо, фосфор, долин, йод, ефірні олії. Столова ложка куркуми забезпечує 26% добової потреби в марганці, 16% добової потреби в залізі, 5% добової потреби в калії та 3% добової потреби у вітаміні С.

Кому не можна пити воду з куркумою
вагітним та жінкам, що годують,
людям з жовчнокам'яною хворобою в анамнезі,
алергікам,
діабетикам,
особам зі зниженим артеріальним тиском,
людям із захворюваннями органів ШКТ у стадії загострення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні