Прикордонник за кермом вантажівки влетів у авто: загинуло п’ять людей. ВІДЕО

0
Прикордонник за кермом вантажівки влетів у авто: загинуло п’ять людей. ВІДЕО
Працівники ДБР у плідній взаємодії з УВБ Держприкордонслужби завершили розслідування щодо військовослужбовця Державної прикордонної служби, який скоїв смертельне ДТП під час руху військової колони. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це пише Рівне Медіа.

Встановлено, що у вересні 2022 року під час руху територією Львівської області він проігнорував червоне світло світлофора та наїхав на легковий автомобіль.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинуло п’ять осіб, у тому числі одна дитина. Тяжкі тілесні ушкодження отримала ще одна неповнолітня, а інша – середньої тяжкості. Ще один пасажир отримав ушкодження середньої тяжкості.

У аварії загинули три місіонерки з Рівненщини, які їхали з Бродів до Підкаменя.

Військовослужбовець обвинувачується у порушенні правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження або загибель потерпілого (ч. 2 ст. 415 КК України).

Санкція статті передбачає покарання – до 10 років позбавлення волі.

Також слідчими встановлена неналежна організація руху військової техніки начальником служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби. Він не забезпечив координацію дій патрульної поліції по маршруту руху техніки з колоною, а також не проконтролював дії водіїв самої колони під час здійснення такого маршу.

Посадовець підозрюється у недбалому ставленні до військової службової, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу Генерального прокурора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні