На хабарі у 50 тисяч доларів викрили чинного депутата Верховної Ради України. ФОТО

0
На хабарі у 50 тисяч доларів викрили чинного депутата Верховної Ради України. ФОТО
Офіс Генпрокурора оголосив підозру народному депутату Сергію Алєксєєву за обман та незаконне заволодіння грошима громадянина Німеччини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Офісу Генерального прокурора.

Повідомляється, що при процесуальному керівництві Офісу Генерального прокурора народному депутату України, Голові підкомітету в Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру в шахрайстві.

За даними джерел РБК-Україна, в Офісі Генерального прокурора повідомили, що йдеться про народного депутата від партії "Європейська солідарність" Сергія Алєксєєва.

За місцем проживання підозрюваного продовжуються слідчі дії. За даними слідства, нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів США. Слідчими зафіксовано одержання 30 тисяч доларів США. Попередньо раніше він отримав ще 20 тисяч доларів США.

У чому підозрюють народного депутата

За даними СБУ, нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні