В Україні знову подорожчають яйця

0
В Україні знову подорожчають яйця
В Україні вже майже завершилося сезонне зниження цін на яйця. Ціни у липні зафіксуються на рівні 57-58 грн за десяток фірмових фасованих яєць. А вже на початку серпня розпочнеться помітне подорожчання.

Про це пише Обозреватель.

Весняно-літнє здешевлення яєць було пов'язано з приходом ринку яєчної продукції з господарств населення. Про це розповіла старша наукова співробітниця Інституту аграрної економіки Світлана Пашко "24 каналу".

За її словами, у 2023 році стрімке весняно-літнє зниження цін на яйця у червні майже припинилося. Якщо з березня по квітень роздрібна ціна на яйця в супермаркетах знизилася на 10,4-14,3%, а з квітня до травня – на 6,0-13,5%, то з травня по червень – лише на 0,6-1, 1%.

Станом на 29 червня десяток яєць в українських супермаркетах у середньому коштує від 55 до 65 грн. Ціна залежить від марки та категорії.

За знижками можна знайти яйця першої категорії за 47-48 грн/десяток. Нефасований продукт можна купити ще дешевше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні