Стало відомо, у кого з українців можуть забрати авто на потреби ЗСУ

0
Стало відомо, у кого з українців можуть забрати авто на потреби ЗСУ
В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ діє воєнний стан, тож у громадян та підприємств можуть відбирати авто на потреби ЗСУ. Та для цього мають надати відповідний документ.

Про це заявив адвокат Антон Маринич, пише УНІАН.

Так, передати авто на потреби української армії можуть зобов'язати: центральні та місцеві органи виконавчої влади; інші державні органи, органи місцевого самоврядування; підприємства, установи та організації; залізниці; порти, пристані, аеропорти; нафтобази; АЗС дорожнього господарства; підприємства, установи та організації, які забезпечують експлуатацію транспортних засобів; громадян-власників транспортних засобів.

Адвокат пояснює, що передача можлива лише після отримання часткового наряду (розпорядчого документа голови місцевої держадміністрації, в якому встановлено транспортні засоби, а також порядок, пункти та строки їхньої передачі) під час воєнного стану та лише в межах лімітів вилучення транспортних засобів.

Голова місцевої держадміністрації та керівник ТЦК підписують частковий наряд і скріплюють підписи своїми печатками.

Маринич наголосив, що будь-які інші документи, наприклад, накази керівників військкомат, - не підстава для передачі транспортних засобів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні