Чому українців можуть депортувати з Польщі

0
Чому українців можуть депортувати з Польщі
Українцям у Польщі пропонують нелегальну роботу без оформлення. У такому разі заробітчанина можуть депортувати із країни. Окрім того, часто без офіційного працевлаштування права працівника порушують.

Про це пише Обозреватель.

"Мені говорили про штрафи вже коли я працювала, не до працевлаштування. Але називали якісь маленькі суми. А потім, коли всі додали, мені залишили тільки ці 22 тис. грн. Тобто платили майже половину обіцяної суми ще й погрожували депортацією, якщо я буду багато сперечатися і скаржитися. Тому що працювала ж я нелегально, значить, податки не платила. Мені сказали, що це і я винна", - скаржиться українка Юлія, яка влаштувалася на роботу у Польщі без оформлення.

Марія Кузенко, керівниця відділу легалізації Міграційної платформи EWL, розповідає: переважно жертвами шахраїв стають українці, які вперше приїжджають на роботу до Польщі та не знають правил легалізації та працевлаштування. Серед поширених схем:

робота без оформлення. Якщо факт нелегального працевлаштування з'ясується, це може стати причиною для депортації.
обіцянки "особливих" умов. Українцям пропонують хороші умови проживання та зарплату. Однак після пропонують зарплату нижчу, а роботу важча, сподіваючись, що працівник погодиться і на таке.
фальшиві оголошення. "Роботодавець" в інтернеті просить заповнити анкети, надати документи. а потім використовує їх для того, щоб заволодіти рахунком співробітника.

Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, розповідає OBOZREVATEL : у Польщі великі підприємства не беруть людей безпосередньо, вони шукають працівників через агенції праці. І це єдиний можливий легальний спосіб знайти роботу, якщо йдеться про велике підприємство.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні