Після випускного в ДТП загинули випускниці: за кермом був п'яний поліцейський. ФОТО

0
Після випускного в ДТП загинули випускниці: за кермом був п'яний поліцейський. ФОТО
Трагічна ДТП сталася на Кіровоградщині 25 червня. Після випускного підлітки планували зустрічати схід сонця. До традиційно місця зустрічі дітей вирішив підвести поліцейський, який, як встановити потім слідчі, хильнув зайвого. В результаті троє загиблих і двоє травмованих.

Про це пише Ми-Україна.

У Новгородківській громаді на Кіровоградщині траур, всім селищем тут прощаються з трьома випускницями місцевого ліцею. 17-річні Олена, Наталія і Діана загинули в ДТП на світанку після випускного.

Зустрічати схід сонця випускники планували біля місцевого пам’ятника. Туди їх і віз знайомий одного з підлітків – співробітник поліції. На шаленій швидкості водій, ймовірно, промайнув поворот і за кількадесят метрів автівка перекинулась в поле.

На місці трагедії досі видно сліди аварії: розкидані уламки машини та речі дівчат. Дивом вцілілий однокласник загиблих Олександр розповідає подробиці:

“Він проїжджає міст, починає “тапок в пол” давати і різкий поворот вправо… і все, ми злітаємо, машина ще три рази перевертається”.

За кермом автівки був 32-річний місцевий житель.

“Не можу охарактеризувати його.Був він там з ними, Новгородківський працівник поліції”, – говорить Олександр Сириця, селищний голова місцевої громади.

“Спочатку в кафе відпочивали, як і треба – все ж випускний. Потім пішли до мого однокласника додому, там вже сидів цей “недополіцейський”, випивав і хизувався”, – розповідає однокласник загиблих дівчат Олександр.

Після випитого вирішив підвести дітей не зустріч світанку. В машину посадив чотирьох дівчат і трьох хлопців, в результаті троє загиблих і двоє травмованих.

“Дитина, яка була вкрай важка, 17 років, померла у приймальному відділенні. Другу дівчинку транспортували нашим транспортом в Кіровоградську обласну дитячу лікарню для надання подальшої допомоги. Іншому постраждалому була надана амбулаторна допомога і призначене амбулаторне лікування”,– говорить Богдан Калінка, директор Новгородківської лікарні

“Дівчатка, які загинули – це гордість школи і дітки, якими пишалися. Це діти із надзвичайно хороших родин, в яких прекрасні батьки. Діти відповідальні, прекрасно навчалися, двоє дівчат – “золоті” медалістки, це діти, які перемагали в конкурсах та олімпіадах”, – розповідає Дмитро Мєдніков, директор Новгородківського ліцею.

У ДБР підтвердили, що сержант за кермом дійсно був напідпитку. Чоловіка затримали, йому наразі обирають запобіжний захід.

“Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із позбавлення права керувати транспортними засобами до 10 років. Прокурором процесуальним погоджено клопотання про тримання під вартою як запобіжний захід безальтернативний, а також клопотання про відсторонення вказаної особи від займаної посади”, – пояснює Алла Мороз, керівниця ювенального відділу Кіровоградської обласної прокуратури

Жителі громади сподівається , що винний понесе справедливе покарання.

Наталію та Діану поховали в Новгородківській громаді, Олену – в сотанню путь проводжатимуть на Херсонщині, звідки рік тому дівчина з мамою приїхали , рятуючись від війни.

На момент публікації матеріалу ДБР повідомило, що суд узяв під варту на 60 діб без права внесення застави поліцейського, який вчинив трагічну ДТП на Кіровоградщині. Експертиза показала, що вміст алкоголю у крові фігуранта справи становив 1,29 проміле.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні