У п'яти областях України незабаром будуть платні дороги

2
У п'яти областях України незабаром будуть платні дороги
В Україні незабаром з'являться платні дороги. Незважаючи на війну, іноземні інвестори дуже зацікавлені у цьому проєкті. Спочатку проєкт запустять у п'яти областях України.

Про це пишуть Патріоти України.

Скільки коштуватиме проїзд платною дорогою, і чи будуть регіональні відмінності в ціні, поки не повідомляють.Про те, що із запуском платних доріг в Україні не зволікатимуть, розповів голова Держагентства з відновлення Мустафа Найєм під час круглого столу на конференції з відновлення України у Лондоні.

За словами Найєма, вартість цього проекту оцінюють у 6,5 млрд доларів. Вже найближчим часом буде готове техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) робіт, пов'язаних із втіленням задуманого. Поки що платні дороги будуть у п'яти областях.

"Зараз робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість проекту становитиме близько 6,5 млрд", - повідомив Найєм.

Глава Держагентства з відновлення також заявив, що на сьогодні це – один із найперспективніших проектів у нашій країні. У Верховній Раді вже зареєстровано урядовий законопроект, яким визначено механізм реалізації цього масштабного задуму. За словами Мустафи Найєма, цим проектом зацікавилися багато компаній у ЄС.

Його слова підтвердив і віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсія Мора. Він каже, що Міністерство відновлення, Агентство відновлення та IFC разом підписали меморандум про розвиток системи платних доріг. Підписаний меморандум надасть імпульсу якнайшвидшому втіленню цього масштабного проекту
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бажано їх побудувати окремо від не платних
Відповісти
неплатні будуть десь манівцями по лісах і болотах. це ж не еуропа
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні