Де так як утримують полонених українців

0
Де так як утримують полонених українців
Українських полонених у росії тримають щонайменше у 42-х в'язницях, слідчих ізоляторах і таборах від Брянська до Іркутська.

Про це заявляють експерти Медійної ініціативи з прав людини, йдеться в ТСН.

Вже майже півтора року вони опитують українців, які вийшли з полону, і так дізнаються, де і в яких умовах тримають росіяни військовополонених і цивільних заручників.

Місця у в’язницях загарбники готували ще до повномасштабного наступу, розповідають у Медійній ініціативі. Однак окупанти не розрахували, скільки триватиме війна, тож місць знадобилося в рази більше. “Багато військових зазначають, що в їхніх камерах були доварені додаткові спальні місця, оскільки, вочевидь, росіяни не розраховували на таку велику кількість полонених. Камери, які були розраховані на 2 чи 4 людей, вони були затісними, туди селили вісім-десять людей”, - розповідає журналістка-розслідувачка МІПЛ Марія Климик.

Нині, за даними правозахисників, росія утримує понад десять тисяч українців. Умови - нелюдські, бранців катують фізично і психологічно, не дають їсти, забороняють писати листи і розповідають, що Україна від них відхрестилася. А ще постійно перевозять з однієї в'язниці до іншої, щоб не дати Червоному Хресту зрозуміти, хто і де саме перебуває.

“Важливо розуміти, що за стінами усіх цих понад сорока місць утримання немає сторонніх спостерегачів, в цих місцях утримання відбуваються страшні речі, катування, нам відомі смерті військовослужбовців”, - повідомляє координаторка Медійної ініціативи за права людини Тетяна Катриченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні