Поблизу Криму стався потужний землетрус

0
Поблизу Криму стався потужний землетрус
Біля берегів тимчасово окупованого Криму зранку 22 червня стався землетрус. Підземні поштовхи були настільки сильні, що їх відчули мешканці півострова.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Як зазначається, землетрус зареєстровано о 05:42 за київським часом з району Криму. Його магнітуда становила 4,8 (за шкалою Ріхтера).

«За класифікацією землетрус відноситься до відчутних, відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом – тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше – на верхніх поверхах», – йдеться у повідомленні.

Джерело землетрусу знаходилося в північній частині Чорного моря, 50 кілометрів на південь від узбережжя півострову Крим, на глибині 10 кілометрів.

Головний центр спеціального контролю повідомив, що землетрус не несе загрози для населення України.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр також повідомляє про землетрус у Криму, але пише про магнітуду 4,7. У повідомленні мовиться, що землетрус стався за 59 кілометрів на південь від Севастополя. За даними центру, землетрус був о 05:42 на глибині 10 кілометрів.

У мережі пишуть, що землетрус відчули в Сімферополі, Севастополі, Євпаторії та на південному узбережжі Криму. Також людей налякало те, що тряслися будинки й рухалися меблі, зокрема шафи та люстри. Мешканці окупованого Криму не розуміють, чи це була робота так званої російської ППО, чи все ж таки землетрус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні