Що буде з курсом долара у найближчий час

0
Що буде з курсом долара у найближчий час
Долар в Україні до кінця літа буде досить стабільним, однак є 3 фактори, що впливатимуть на курс. Водночас до кінця тижня валюта на готівковому ринку буде спокійною та без різких коливань.

Про це повідомила директорка департаменту казначейских операцій Юнеск Банку Анна Золотько, пише 24 канал.

За її словами, готівковий курс буде знаходитись у досить вузькому коридорі 36,9 – 37,4 гривні за долар.

"Примітно, що вже другий тиждень поспіль, згідно з даними НБУ, загальне сальдо операцій населення з готівкової валютою є позитивним. Причому за останній тиждень показник сягнув рекордної позначки майже за рік – обсяг проданої населенням валюти був на 12,3 мільйона доларів більший, ніж обсяг придбаної", — роз'яснює банкірка.

У повідомленні додається, що такий показник з'явився як наслідок безготівкових операцій. До того ж, попит на валюту з боку українців знижується, а пропозиція росте.

За словами банкірки, в умовах війни важко впевнено казати про тривалість у розвитку стабільності валюти, бо будь-яка обставина може вплинути на ситуацію.

"Наразі маємо констатувати, що ажіотажний попит на готівкову валюту минув. При цьому ринок буде орієнтуватись на позначку 37,2 гривні, що за останні два тижні стала новим рівноважним рівнем", — додає Анна Золотько.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні