Як вибрати якісний кондиціонер*

0
-9
Як вибрати якісний кондиціонер*
З приходом літа не завжди приходить щастя: ми починаємо страждати від спеки, що виснажує. Особливо важко доводиться тим, хто весь літній сезон змушений проводити у "кам'яних джунглях". Вихід простий - кондиціонер, який охолодить повітря в приміщенні і тим самим зробить ваше перебування там більш комфортним, купити кондиціонер в Україні ви зможете в магазині air-conditioner. Компанія пропонує функціональні системи кондиціонування та вентиляції, іншу кліматичну техніку відомих брендів по всій країні. Магазин https://air-conditioner.ua/ вже 15 років виконує бажання клієнтів та забезпечує їх бажаною прохолодою в спекотні дні та комфортним теплом у холодну пору року.

Кондиціонер, незалежно від кількості блоків, складається з наступних елементів:

  • компресор, що стискає холодоагент і змушує його циркулювати трубками контуру;

  • конденсатор, що переводить холодоагент з газоподібного стану в рідкий;

  • випарювач, що переводить холодоагент з рідкого стану газоподібний;

  • мідні або алюмінієві трубки замкнутого контуру, що з'єднують між собою описані вище елементи і містять холодоагент (фреон);

  • трубка-капіляр, що знижує тиск холодоагенту перед введенням його у випарник;

  • вентилятори, що підвищують швидкість теплообміну випарника та конденсатора із зовнішнім середовищем;

  • клапан, що служить для перемикання режимів охолодження - обігрів;

  • датчики температури;

  • електронна система керування;

  • система фільтрів.



Є різні види кондиціонерів: підлогові, конвектори та спліт-системи. Підлоговий легко переносити з однієї кімнати до іншої, він часто оснащений функцією очищення та іонізації повітря. Але є і недолік - доведеться регулярно виливати з нього воду, яка осідає при конденсації у спеціальному відсіку. До того ж агрегат не може похизуватися тихою роботою. А зручний він тим, що його не треба встановлювати, проробляючи дірку у стіні.

Основний технічний параметр кондиціонера – потужність охолодження. Від цього залежить ефективність роботи. Неправильний вибір потужності призведе до того, що пристрій не зможе підтримувати задану температуру, працюватиме без перерви і передчасно вийде з ладу. Придбання надто потужного пристрою призведе до підвищених витрат при покупці та підвищеного рівня шуму під час роботи.

Оптимальна потужність розраховується в залежності від площі. Можна скористатися спрощеною формулою, взявши за основу середню величину: 1 кВт потужності для охолодження десяти м2. Для вибору кондиціонера потрібно розділити значення площі приміщення на десять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні