Чому треба їсти шоколад щодня

0
Чому треба їсти шоколад щодня
Вживання шоколаду, особливо чорного, може покращити настрій і самопочуття. Експерти стверджують, що він також насичений такими корисними поживними речовинами, як антиоксиданти й мінерали, які можуть поліпшити загальний стан вашого здоров’я.

Про це пише ТСН.

Які три переваги темного шоколаду
Заспокійливий ефект шоколаду - це не просто припущення. Недавнє дослідження показало, що люди, які вживали темний шоколад (85% какао) протягом трьох тижнів, повідомили про менший негативний ефект, ніж контрольна група.

Однак група, яка вживала шоколад із 70% какао, не мала такого ж ефекту, що свідчить про те, що доза какао може відігравати певну роль. Отже, якщо ви хочете підняти собі настрій, можливо, вам пощастить більше з темним шоколадом, ніж із молочним.

Крім того, темний шоколад багатий такими важливими мінералами, як залізо, магній і фосфор. В інтерв’ю USA TODAY доктор Тревіс Немков, асистент професора-дослідника з біохімії та молекулярної генетики в медичному містечку Аншутц Університету Колорадо, обговорював важливу роль заліза в організмі: “Залізо має вирішальне значення для виробництва організмом гемоглобіну, який є білком в еритроцитах, що використовує залізо для транспортування кисню по всьому тілу”.

Флаваноли в чорному шоколаді також є антиоксидантами, які можуть допомогти запобігти серцево-судинним захворюванням.

Чи є шкода від вживання чорного шоколаду
Як і в більшості речей, головне - помірність. Шоколад калорійний, що з часом може призвести до збільшення ваги. Крім того, в темному та молочному шоколаді може бути багато цукру (хоча темний шоколад у цьому плані кращий). Але вживання невеликої кількості темного шоколаду принесе більше користі, ніж ризику.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні