В ОП відреагували на зустріч путіна з африканськими лідерами

1
В ОП відреагували на зустріч путіна з африканськими лідерами
В Офісі президента України різко відреагували на зустріч російського диктатора Володимира Путіна з лідерами африканських країн. Напередодні делегація перебувала з візитом у Києві.

Про це пише ТСН.

Зокрема, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Путін скаржиться африканським лідерам, що його переслідують.

"Типове російське... шахрайство. Військовий злочинець, який перебуває в міжнародному розшуку і має ордер на арешт, скаржиться африканським лідерам, що він діє виключно в рамках Статуту ООН", - писав він у Twitter.

Подоляк нагадав, що саме Росія є агресором та порушує Статут ООН, а саме вдерлася на територію України, окупувала частину території, вбиває, катує, депортує людей. Радник голови ОП також нагадав про терористичний акт росіян, які підірвали Каховську ГЕС.

"Що говорить статут ООН про демонстративні страти, катування в'язнів і показові процеси? Можливо, в МДІМО викладають якусь іншу версію міжнародного права?" - додав Подоляк.

Що відомо про візит лідерів Африки до Києва
У середині травня президент ПАР Сиріл Рамафоса ініціював "мирний план", щоб допомогти завершити війну в Україні. Для цього він запропонував сформувати африканську делегацію та відвідати Київ і Москву. В Офісі президента України підтвердили, що Зеленський привітав таку мирну ініціативу, готовий прийняти африканських лідерів і розповісти їм про свою формулу миру.

16 червня до Києва прибула африканська делегація для презентації своєї мирної ініціативи. До її складу увійшли президент Сенегалу Маккі Салл та президент Південно-Африканської республіки Сиріл Рамафоса. Крім них також присутні лідери Замбії, Коморських островів та прем'єр-міністр Єгипту.

Який саме "мирний план" привезли африканські політики достеменно невідомо. 15 червня агентство Reuters повідомило, що мало можливість ознайомитися з документом. У поки що неоприлюдненому рамковому документі вже є перелік заходів, які африканські лідери хочуть запропонувати лідерам країн, що беруть участь у військовому конфлікті.

Серед того, що пропонується обговорити є пропозиція виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі, відведення російських військ з певних окупованих територій, призупинення дії ордера на арешт Путіна, послаблення санкцій проти РФ. Окремим пунктом стоїть подовження зернової угоди та дозвіл для РФ експортувати мінеральні добрива.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віддайте їм Ермака і Резніка щоб їх зїли
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні