Одній категорії чоловіків дозволили виїжджати з України: є одна умова

0
Одній категорії чоловіків дозволили виїжджати з України: є одна умова
Навіть під час загальної мобілізації та воєнного стану у деяких військовозобов’язаних чоловіків залишається право виїжджати з України. Зокрема такою можливістю можуть скористатися співробітники критично важливих підприємств для економіки країни.

Про це пише Телеграф.

Юрист АТ "Мисечко та Партнери" Ярина Паш розповіла, як таким особам можна залишити територію країни під час поїздки у відрядження.

Юрист звернула увагу на те, що за українськими законами не підлягають призову на військову службу військовозобов’язані, які мають броню на період мобілізації та воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами та організаціями у порядку, встановлений Кабінетом Міністрів України.

Головне, зазначає Паш, щоб працівника було заброньовано на підставі рішення Міністерства економіки за таким підприємством.

Які документи заброньованим співробітникам необхідно надати на кордоні:

витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194) про бронювання такого працівника;

документи про відрядження такої особи за кордон (наказ підприємства (завірена копія) на відрядження за кордон).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні