Яка кава найкорисніша для здоров'я

0
Яка кава найкорисніша для здоров'я
Багато людей просто не уявляють свого ранку без чашки ароматної кави і не можуть без неї нормально працювати. А хтось взагалі відмовляється від такого напою. Тому варто розібратись, на що насправді здатен цей продукт.

Про це пише Обозреватель.

Кава з молоком чи без нього
На жаль, молоко перешкоджає засвоєнню деяких цінних поживних речовин, що містяться в каві, таких як хлорогенова кислота – антиоксидант із протизапальними, протираковими та антивіковими властивостями. Тому якщо ви п'єте каву саме через це – не додавайте молоко.

Які ще властивості має кава
Кава – це не лише чудовий спосіб зарядитися енергією. У такому напої велика кількість вітамінів B2 і B5, а також ніацин, калій, магній і марганець. Допустима кількість кави не має зневоднювального ефекту.

Якщо ви вживаєте більше чотирьох чашок на день, кава здійснює гарний вплив на здоров'я (за умови, що у вас немає високого кров'яного тиску).

Кава вимиває кальцій, але тільки чорна. Кава з молоком вже не має такого ефекту. Тому чашка лате на сніданок буде чудовим варіантом.

Кавову гущу можна використовувати як скраб для тіла. Маса зробить шкіру гладкою. Також кавова гуща – це чудове добриво для орхідей.

Кава є низькокалорійним напоєм. Додавання в неї молока і цукру, звичайно, підвищує її калорійність. Еспресо також легко засвоюється, але натщесерце його краще не пити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні