В Україні готуються до спалаху інфекцій

0
В Україні готуються до спалаху інфекцій
У постраждалих від підриву ГЕС регіонах постійно моніторять стан води, а також визначили три лікарні, які стануть "хабами" у разі росту захворюваності.

Про це 14 червня повідомило Міністерство охорони здоров'я.

В Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру, однак медична система готується до будь-яких сценаріїв після руйнування Каховської ГЕС.

"Визначено три лікарні: на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині, які стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб. В медзакладах розгорнуті додаткові інфекційні ліжка та забезпечена наявність усіх необхідних ліків", - наголосили в відомстві.

Зазначається, що в постраждалих від катастрофи Одеській, Миколаївській і Херсонській областях сформовано 38 точок моніторингу річкової та морської води.

"В поверхневих водоймах вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому купатися чи використовувати таку воду для оброблення харчових продуктів не можна. Окрім цього, категорично заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм", - підкреслили в МОЗ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні