Рф та Україна на переговорах домовлялися про оренду Криму, - Лукашенко

0
Рф та Україна на переговорах домовлялися про оренду Криму, - Лукашенко
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито РФ та Україна на переговорах у Стамбулі в березні 2022 року домовилися про "оренду" Криму.

Про це він сказав у інтерв'ю російській пропагандистці Ользі Скабєєвій, пише Еспресо.

Білоруський диктатор наголошує, що це "був хороший процес", від якого зараз відмовилися. Окрім того, він заявляє, що тепер території, які РФ мала "орендувати", стали "її частиною за Конституцією".

"Путін мені передає документ, який був підписаний делегаціями. Нормальний, навіть по Криму - оренда там якась тривала, на Донбасі, на сході... Нормальний договір. Якби це зараз - а зараз уже неможливо. Зараз це вже територія Росії за Конституцією. А був нормальний проєкт, і вже домовлялися, що МЗС парафують і далі мали визначитися глави держав, підписати та інше. Хороший був процес, але вони від нього відмовилися", - стверджує Лукашенко.

Самопроголошений лідер також розповів, нібито значну роль в організації переговорів відіграв його син Микола, який "допоміг організувати телефонну розмову з Володимиром Зеленським",

"Після тривалої бесіди президент України нарешті погодився провести переговори з російською стороною на території Білорусі. Згодом їх було перенесено до Стамбула, на цьому наполягав Захід", - йдеться у повідомленні.

За твердженням Лукашенка, Микола і наразі наполягає на організації перемовин. Диктатор Білорусі також заявив, що Заходу "не можна довіряти у процесі організації перемовин". За його ствердженням, Мінські угоди були лише паузою, аби "наростити військову міць України".

Окрім того, Лукашенко заявив, що у випадку "порушення" Заходом переговорного процесу, варто "застосовувати ядерну зброю".

"Тут тільки може бути одне. Якщо ми домовляємося про мирний процес, війна зупиняється, жодного руху: ні танків, ні військових. Як тільки перекинуто, я вважаю, що ми маємо застосовувати ядерну зброю. Тільки так з ними можна розмовляти. З ними не можна. вести діалог і вірити. Обдурять", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні