В Україні підвищують ціни на пальне

0
В Україні підвищують ціни на пальне
Починаючи із середини червня мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне. Усе тому, що з 1 липня повертаються довоєнні податки на пальне.

Про це повідомив засновник групи «Прайм» Дмитро Льоушкін на сторінці в Facebook.

Експерт зазначив, що відповідно до закону з 1 липня повертається 20% ПДВ на пальне і акциз, який діяв до війни.

«На нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, залежно від котирувань на той момент…Зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це буде виглядати як три-п'ять гривень на стелі прикрутять, решту відріжуть від будь-яких бонусів», – написав експерт.

Він також підкреслив, що це означає космічне зростання всього, включаючи тарифи на перевезення.

Проте, Льоушкін попереджає, що українці не зможуть запастись дешевим пальним протягом червня, бо мережі АЗС почнуть піднімати ціни вже із середини червня, щоб закупити нову партію. «Однозначно у всіх компаній є логістичне плече, грубо кругообіг бензовоза становить тиждень... і до двох. Залежно від черг на кордонах та довжини колії та інших факторів. Отож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово і з прискоренням», – пояснив засновник мережі АЗС.

На його думку, бажання багатьох українців, компаній і аграріїв встигнути закупити більш дешеве пальне ще більше «розігріють» ринок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні