Україна повернула майже 100 військових із російського полону. ФОТО/ВІДЕО

0
Україна повернула майже 100 військових із російського полону. ФОТО/ВІДЕО
В неділю, 11 червня, Україна повернула додому 93 рядових та сержантів і двох офіцерів в рамках обміну полоненими з ворогом.

Про це повідомив в Telegram голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і два офіцери. До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники "Азовсталі". Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на "Азовсталь", – написав Єрмак.

Голова ОПУ зазначив, що чимало звільнених українських захисників перебували в полоні пораненими. Він також показав щемке відео із реакцією наших воїнів, які вперше за багато місяців змогли доторкнутися до рідної землі.

Оновлено (19:35): Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими уточнив, що серед звільнених є захисники харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків.

З 95 звільнених 51 – представники ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 – нацгвардійці, 11 прикордонники, четверо – військові моряки. Частина звільнених перебувала в полоні у ПВК "Вагнера" і підрозділу "кадирівців" "Ахмат". Третина (27 оборонців) захищали донецький напрямок (з них пʼятеро – з-під міста Бахмут).

"Серед звільнених українців троє мали статус "пошук особи". Тобто, Україна повертає також тих Захисників та Захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені. З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у "вертолітній" місії ГУР до окупованого Маріуполя", – кажуть в штабі.

Четверо звільнених бійців мають важкі поранення, один втратив в полоні 30 кілограмів ваги, у інших ускладнилися хвороби. Після необхідної реабілітації вони зможуть зустрітися з рідними.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні