Стало відомо, скільки людей загинуло внаслідок підриву Каховської ГЕС

0
Стало відомо, скільки людей загинуло внаслідок підриву Каховської ГЕС
В Херсонській області вже шість загиблих внаслідок катастрофи після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомляє Уніан.

Наразі підтопленниими залишаються 46 населених пунктів.

"На жаль, ми маємо 10 поранених, з них три працівника Нацполіції і два працівника ДСНС. А також шість загиблих внаслідок цієї катастрофи", - повідомив директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький.

За його інформацією, за останню добу рівень води в області знизився майже на 60 см, а загалом з 8 червня - на 1,5 метри. Зараз є підтоплення 46 населених пунктів в області, це понад 3 800 домогосподарств. Наразі від ДСНС в області задіяно для рятувальних робіт 760 осіб та понад 170 різної техніки. Також працюють підрозділи Нацполіції та волонтери.

За словами Вітовецького, на сьогодні рятувальниками відпрацьовані всі заявки, яких було понад тисяча.

"В принципі, ті локації, які були ризикові, - туди потрапили або представники ДСНС, або інших служб, які задіяні в рятувальних операціях. Разом з тим, не можу сказати, що всі 100% (підтоплених) локацій обстежити. Однак з падінням рівня води буде доступ до всіх точок і будемо працювати там", - зауважив він.

Щодо ситуації на окупованому лівобережжі Вітовецький сказав, що через постійні обстріли з боку окупантів зараз немає можливості організувати там евакуацію людей.

"Я вже казав про поранених… Працювати далі, ближче до лівого берега – ми будемо вже на лінії прямого вогню окупантів" - пояснив він.

При цьому зазначив, що люди з окупованої території, попри ризики та обстріли, намагаються переправитись на правий підконтрольний Україні берег.

У свою чергу у міністерстві внутрішніх справ України поточнили, що на цей час відомо загалом про шістьох загиблих на Херсонщині та Миколаївщині внаслідок підтоплень територій через підрив Каховської греблі.

"Інформація станом на 13:00. На Херсонщині фактично підтоплено 46 населених пунктів, із них: 32 (3821 будинок) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. Евакуйовано 2718 осіб, з яких 190 дітей. Загинуло 5 людей. 35 осіб вважаються безвісти зниклими, з них - 7 дітей", - зазначають у Telegram-каналі МВС.

Повідомляється, що у Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт.

"Евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей. 1 людина загинула", - інформує МВС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні