--> На польському кордоні заблоковано найбільший пункт пропуску: що сталося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На польському кордоні заблоковано найбільший пункт пропуску: що сталося

0
На польському кордоні заблоковано найбільший пункт пропуску: що сталося
На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні заблоковано рух для вантажних автомобілів.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відомо, що сьогодні, 9 червня, польські фермери розпочали страйк перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин" зі сторони Польщі.

Через це польська сторона тимчасово не буде здійснювати оформлення вантажних автомобілів, які слідують з України. На виїзд з Польщі (в'їзд в Україну) пропускатимуть лише транспорт, який перевозить гуманітарний вантаж. При цьому пропуск автобусів здійснюється в обох напрямках у звичному порядку.

ВІДЕО ДНЯ

Pause
Unmute
Remaining Time -0:13
Fullscreen
Дiзнатися бiльше
Зазначається, що попередньо акція польських фермерів триватиме до 01:00 13 червня.

Як повідомив в коментарі кореспонденту УНІАН, керівник департаменту міжнародних автоперевезень групи логістичних компаній Zammler Олександр Кирилюк, мітинги з польської сторони дуже негативно впливають в першу чергу на самих перевізників, оскільки повністю зупиняється робота та транспорт.

За його словами, це також має сильний вплив на експортерів та імпортерів, тому що вони теж не можуть здійснювати свою діяльність. Оскільки зупиняються виробничі процеси.

"Але постраждати можуть і європейські компанії. Україна дуже сильно вплетена у виробничу мережу Європи. У нас виробляється, наприклад, велика кількість електроніки для автомобілів ЄС. Без цих елементів фінальна збірка машини неможлива. А це означає простої конвеєрів. Наші та іноземні ринки досить інтегровані і затримки товарів на кордоні б’ють по всім", - сказав експерт.

"Поки що абсолютно неможливо передбачити, скільки це триватиме. Тим більше, що питання, які страйкарі виносять зараз на загал не зовсім зрозумілі. Останнього разу всі домовленості були досягнуті. Тоді під час мітингів мова йшла, крім іншого, про відміну дозволів для їхніх перевізників і все було погоджено", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні