"Волинь стала надійним тилом", - Валерій Стернійчук про акцію "Кров для ЗСУ" в Луцьку. Фоторепортаж Волинь24

0
"Волинь стала надійним тилом", - Валерій Стернійчук про акцію "Кров для ЗСУ" в Луцьку. Фоторепортаж Волинь24
На Київському майдані в Луцьку, 8 червня, відбулася акція "Кров для ЗСУ". Всі охочі мали можливість стати донором крові, яка в подальшому буде використовуватися для протреб Збройних сил України.



Народний депутат України Валерій Стернійчук розповів, що акція відбувається в рамках національної кампанії "Твоя кров може воювати. Стань Донором".

"Ми розуміємо, що війна кинула нам нові виклики, і ми не можем не реагувати на них. Потреба в крові є щоденна. Вона може рятувати і військових і цивільних. Стати донором, це доволі благородна і потрібна справа. Хочу сказати, що ми вже проводили таку акцію в Києві на Софіївській площі. Бачу що на Волині є великий ажіотаж. Ставати донором це дуже правильно, всіх закликаю і сам здаватиму кров!"



Нардеп зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії, Волинська область прийняла у себе чимало внутрішніх переселенців, а волиняни активно волонтерять.

"Знаю, що Волинська ОВА опікується іншими регіонами, зокрема зараз акцент на Херсонщині, у зв'язку з ситуацією яка склалася на Каховсій ГЕС. Волинь, можу сказати вам із впевненістю, стала надійним тилом."

Вже о 10 ранку, з моменту початку здачі крові, вишикувалась чимала черга із небайдужих волинянин, які виявили бажання допомогти українському війську.







У спеціально облаштованому для таких протреб "вагоні", медичні працівники займалися забором крові. Перед початком процедури в людей міряли тиск і розташовували в зручні ліжка.











Також, 9 червня, у Ковелі, на вулиці Незалежності 73 з 10:00 по 14:00 всі охочі зможуть долучитися до "Кров для ЗСУ" та стати донором.

Акція проходить за підтримки народного депутата України Валерія Стернійчука, Волинської обласної військової адміністрації, Ukrainahjälpen Filippus, БФ «ПРОКСЕН», Луцької районної військової адміністрації, Ковельської районної військової адміністрації.

А також, за сприяння батальйону РДК , Костянтина Кесова , Дениса Кошельника, Олега Уніги. Пригощають донорів готельно-ресторанні комплекси «Patio di fiori», «Наше місто».





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні