--> «Загинув у першому бою»: волинянка не може забрати тіло сина з Бахмута. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Загинув у першому бою»: волинянка не може забрати тіло сина з Бахмута. ФОТО

2
«Загинув у першому бою»: волинянка не може забрати тіло сина з Бахмута. ФОТО
Уродженка селища Шацьк, що на Волині, головна редакторка фронтового видання «Сектор правди» Алла Мегель на війні втратила сина. Наразі тіло Героя знаходиться у Бахмуті. Утім, наразі жінка не отримала офіційного оповіщення від бригади, а тест ДНК, щоб підтвердити спорідненість, поліція Бахмута, яка і займається пошуком тіла Героя, отримає лише через 3 місяці «у порядку черги», пише ВСН.

Волинянка каже, що про загибель сина дізналася від його побратимів, натомість офіційно він знаходиться у переліку «зниклих безвісти». Інформація про загибель їй стала відома ще 13 квітня.

«Сьогодні мені подзвонив співробітник Бахмутської поліції. Його група займається пошуком тіла Саші. Він поставив мені кілька запитань, які й спонукали розповісти вам цю історію. Питання такі:

- Чи мене сповістили, що мій аналіз ДНК є в базі?

- Чи зі мною зв'язувались представники бригади й чи передали мені Сашині речі?

На обидва питання - відповідь: Ні!

В еспертний віділ ми додзвонились самі. Дані мого аналізу потрапять у поліцію Бахмута в порядку черги через 3 місяці. І я не можу зрозуміти, вони підуть туди пішки, чи поповзуть по-пластунськи?» - обурюється матір загиблого воїна.

Ще більше розриває серце матері і той факт, що керівництво бригади, куди потрапив її син після навчання відразу відправили у перший бій на найскладнішу ділянку фронту. Там у своєму першому бою Олександр і загинув...

«Я не питаю: як людина, за яку ходатайствували найвищі церковні інстації України, потрапила на фронт (Саша був людиною обов'язку й честі. Він не ухилявся від мобілізації).

Я не питаю, як сталось, що боєць, який пройшов навчання у лісі, за тиждень потрапив у бій в міській агломерації на найскладнішій ділянці фронту?

Я не питаю, чому ніхто з бригади зі мною не зв'язався? (Хоч ми передали з Сашею купу цінних і потрібних речей для хлопців, а навздогін відправили ще й мавік.

Я просто хочу знати три речі: коли я отримаю тіло свого сина, щоб його поховати? Де його особисті речі? Слова "фронтове братство" - це не для всіх? Чи не у всіх?» - риторично цікавиться уродженка Волині.

Зазначимо, із мережі відомо, що киянин Олександр Мегель служив обездоленим людям. Спільно з командою будував МироДім - дім для людей з обмеженими можливостями. Він мріяв, щоб в Україні не було інтернатів, а тих, хто народився з вадами здоров'я, відразу забирали у сім'ї. Загинув Олександр Мегель у своєму першому бою під Бахмутом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво що це за бригада ?
Чи не тро 100
Відповісти
Цікаво що це за бригада ?
Чи не тро 100
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні