Українців масово атакують інфіковані кліщі: що робити

0
Українців масово атакують інфіковані кліщі: що робити
Багато українців помітили, що за вікнами прийшло справжнє тепле літо. Багато людей у ​​цей період люблять гуляти лісовими стежками, зеленими галявинами міста або навіть просто босоніж по росі, якщо ви в селі або на дачній ділянці, пише Знай.UA.

Однак, крім задоволення від прогулянок, можна отримати ще й великі проблеми у вигляді отруйних паразитів. Йтиметься про те, як убезпечити себе від кліщів, а також ми дізнаємося, де зараз в Україні найбільше цих "кровососів".

У перші дні літа фахівці фіксують масові "напади" на людей у ​​Київській та Львівській областях, розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

Фахівець каже, що Київ та Львів – "лідери" щодо захворювання на бореліоз.

Наслідки укусу енцефалітного кліща: болі в м'язах незрозумілої природи; лихоманка; судоми; блювота; затуманеність свідомості; загальмованість або, навпаки, хаотичність рухів і галюцинації.

"Там дуже багато зелених насаджень, де розвелася величезна кількість кліщів, що передають хворобу Лайма. Ми закликаємо жителів цих міст у разі виявлення кліща терміново звертатися за медичною допомогою з наступним правильним видаленням кліща та діагностикою загального стану людини", – каже Олег Рубан.

Методи безпеки
За містом одягайте одяг з довгими рукавами, щільними манжетами, штани повинні бути заправлені в шкарпетки, одягайте головний убір.

Використовуйте відлякуючі кліщі аерозолі. Кліщі - не комахи, так що гроші від комарів тут не допоможуть.

Після повернення з лісу уважно огляньте своє тіло.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні