--> Стало відомо, кого з українців першочергово мобілізують у червні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, кого з українців першочергово мобілізують у червні

0
Стало відомо, кого з українців першочергово мобілізують у червні
В Україні продовжується загальна мобілізація, під час якої повістки можуть вручати в громадських закладах, на роботі, блокпостах та інших місцях. Усі громадяни віком від 18 до 60 років, які мають військову повинність, можуть бути скликані до військової служби, пише Обозреватель.

Кожна повістка обов'язково повинна бути передана особисто та підписана отримувачем.

Законодавство України не прописує конкретного місця, де повинна бути вручена повістка. Тому, видача повісток на вулиці, у громадських закладах, на блокпостах та інших місцях є повністю законною.

Тому у разі якщо ви отримали повістку на блокпості, вам потрібно звернутись до військкомату. За словами адвокатів, якщо у вас є певні обґрунтовані підстави, можна оскаржити повістку. Для цього необхідно звернутись до ТЦК, Міноборони або Нацполіції.

Якщо військовозобов'язаний не прийде до військкомату після отримання повістки, на нього можуть чекати правові наслідки. Зокрема, такі дії можуть кваліфікувати як ухилення від мобілізації.

Важливо пам'ятати, що за ухилення від мобілізації в Україні передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Зокрема, ухилянтам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі тривалістю від 3 до 5 років.

Також у разі помилок у повістці, чоловік може відмовитися від її прийняття у присутності свідків. Акт про таку відмову буде переданий до військкомату та може бути направлений до поліції. Однак, якщо не виявлено достатніх підстав для відмови, це може бути розцінено як ухилення від мобілізації.

Зазначимо, що у червні можуть бути мобілізовані:
Чоловіки віком від 28 до 60 років без досвіду служби, які мають задовільний стан здоров'я і визнаються придатними до військової служби.

Чоловіки з військовим досвідом, які мають задовільний стан здоров'я і визнаються придатними до військової служби.

У разі воєнного стану, мобілізації можуть підлягати обмежено придатні до служби під час воєнного стану та непридатні у мирний час чоловіки віком від 28 до 60 років.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які були зняті або виключені з військового обліку, визнані придатними або обмежено придатними під час воєнного стану, також можуть бути мобілізовані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні