Коли очікується критично високий рівень води на Каховській ГЕС

0
Коли очікується критично високий рівень води на Каховській ГЕС
Критично високий рівень води через підрив Каховської ГЕС очікується близько 11 години. Вода вже пройшла половину шляху. Про це в ефірі марафону заявив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, передає Главком.

За словами Самойленка, зараз частково підтоплена Тягинка, яка розташована на пів дороги до Херсона. У місті – немає критичної ситуації.

«Мікрорайон Острів дійсно буде частково підтоплений, ми до цього готуємось - ДСНС працює в повному обсязі. Піднялися служби санітарно-епідеміологічного режиму, тому що вода несе за собою той бруд, який може вплинути на людей. Всі лікарні сьогодні в готовності. Паніки не існує. Ще від 20 жовтня відомо про можливість мінування цієї електростанції, греблі, тому херсонська влада готова до події, яка відбулася сьогодні вранці», – сказав голова облради.

Також посадовець зазначив, що першочергово евакуйовуватимуть жителів населених пунктів Бериславського та Херсонського районів, які розташовані в низинах річок Дніпро та Інгулець.

«Ситуацію ми бачимо, всіх, хто потребує, буде евакуйовано, особливо з сіл Тягинка, Львове, Дар'ївка, можливо, Інгулець і частково - обласного центру. Евакуація – це не обов'язково виїзд в інші населені пункти, бо спад води прогнозують вже після першої доби, і ми будемо бачити ситуацію, що далі робити», – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні