--> Сон в ніч з 5 на 6 червня збувається через 7 днів: яке сьогодні свято | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сон в ніч з 5 на 6 червня збувається через 7 днів: яке сьогодні свято

0
Сон в ніч з 5 на 6 червня збувається через 7 днів: яке сьогодні свято
Православне свято 6 червня - день пам'яті Микити Стовпника. Він був відомий, як збирач податей князя Юрія Долгорукого. Дуже довго чоловік вів поганий спосіб життя - ображав людей і забирав у них останнє.

Як оповідає легенда, одного разу дружина Микити варила суп і побачила в каструлі киплячу криваву піну і людські останки. Показала чоловікові, а той жахнувся і зрозумів, що це знак від Господа і кара за гріхи.

Тоді Микита став молитися, щоб спокутувати свою провину, а потім пішов у монастир. Там піддавався жорстоким подвигам - носив важкі вериги і кам'яну шапку, голодував і жив у поневіряннях. Пізніше подвизався на стовпі, але був убитий людьми, які прийняли його вериги за срібні прикраси.

Прикмети 6 червня
дощ іде в цей день - до хорошого врожаю грибів;
цвітуть суниця і калина - буде багато сироїжок;
тепла ніч з 5 на 6 червня - плоди вродять;
трава пахне - незабаром підуть дощі.

Сон в ніч з 5 на 6 червня збувається через 7 днів.

Що сьогодні не можна робити
За народними повір'ями, в цю дату категорично заборонено рвати квіти шипшини, інакше можна позбутися близької людини. Не варто 6 липня затівати прання і багато купатися - ризикуєте "змити" з себе удачу. Православна церква забороняє сваритися, впадати в депресію і ображатися - всі негативні емоції залишаться з вами надовго і подвояться в силі.

Що можна робити 6 червня
У день шипшини рвати її квіти можна тільки травникам, які знають спеціальні ритуали і змови. Ці люди вміють готувати настої і відвари з квіток, позбавляючи людей від хвороб. Сьогодні ви можете розпланувати найближче майбутнє і скласти список справ - місячна доба вдала для прийняття рішень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні