--> Українцям масово блокують банківські рахунки: що сталося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям масово блокують банківські рахунки: що сталося

1
Українцям масово блокують банківські рахунки: що сталося
В Україні з травня виконавцям дозволили блокувати рахунки боржників незалежно від суми боргу. Заблокувати картку можна за будь-який борг, у тому числі за комуналкою, кредитом, невиплаченим штрафом, аліментами тощо, пише Обозреватель.

Перевірити, чи блокуватимуть ваш рахунок за борги і чи є у вас такі борги, можна у спеціальному реєстрі. У ньому потрібно вказати свої ПІБ, дату народження, номер облікової картки платника податків.

Ще один варіант – перейти до розділу "виконавчі провадження" у своєму акаунті в Дії. Там також можна знайти дані про те, хто виконує рішення про стягнення вашого обов'язку, контакти виконавця. Після цього потрібно звернутися до свого виконавця та попросити зняти арешт із суми у розмірі двох мінімалок (13,4 тис. грн).

За новими правилами боржник має право користуватися сумою 13,4 тис. грн із заблокованого рахунку. Після повної виплати боргу виконавець має направити відповідний документ до банку і ваш рахунок має бути розблокований.

А ось банк не може самостійно зняти арешт з усієї суми або ж з її частини. Зазначимо, що до травня 2023-го в Україні банківські рахунки блокували лише в тому випадку, якщо сума боргу становила від 100 тис. грн. За новими правилами заблокувати картку можуть навіть у тому випадку, якщо сума боргу становить кілька тисяч гривень. Мінімальної суми немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слава зеленожопим !!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні