Деяким українцям заборонено одружуватися: у чому причина

0
Деяким українцям заборонено одружуватися: у чому причина
В Україні шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлено з 18 років. Тобто, для того, щоб одружитись, на момент реєстрації повинно виповнитись 18 років, пише ТСН.

В окремих випадках, особі, яка досягла 16 років, за рішенням суду також може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Шлюб в Україні ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Не менш важливою умовою при одруженні є встановлення родинного споріднення.

Згідно зі статтею 26 Сімейного кодексу не можуть перебувати у шлюбі між собою:

Особи, які є родичами прямої лінії споріднення.
Рідні (повнорідні, неповнорідні) брат і сестра. Повнорідними є брати та сестри, які мають спільних батьків. Неповнорідними є брати та сестри, які мають спільну матір або спільного батька.
Двоюрідні брат та сестра, рідні тітка, дядько та племінник, племінниця.

Усиновлювач та усиновлена ним дитина (шлюб між ними може бути зареєстровано лише у разі скасування усиновлення).

Втім, за рішенням суду може бути надане право на шлюб між рідною дитиною усиновлювача та усиновленою ним дитиною, а також між дітьми, які були усиновлені ним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні