На Волині поховали чотирьох військових, які загинули на сході України. ФОТО

0
На Волині поховали чотирьох військових, які загинули на сході України. ФОТО
У селі Чорніїв Турійської громади Ковельського району в останню путь провели 32-річного воїна Тараса Троця.

З Героєм попрощалися у понеділок, 29 травня 2023 року, повідомили у Турійській громаді.

Родина, побратими, однокласники, односельчани, мешканці навколишніх сіл – усі, хто вважав своїм обов’язком віддати данину шани воїну, який поклав своє життя за кожного з нас, за Україну, провели Тараса в останню земну дорогу.

З юних років він був патріотом України, ніс послуг пономаря храмі.

Останній бій старший солдат Тарас Троць прийняв 24 травня на Бахмутському напрямку, де нині йдуть важкі пекельні бої, де гинуть наші кращі сини і доньки у боротьбі з агресором.

У глибокій скорботі залишилися дружина, двоє маленьких діток, батьки, родина та знайомі Тараса. У момент прощання багато теплих добрих спогадів прозвучало про Тараса, як про глибоко віруючу людину, який з Богом у серці став на захист своєї країни і в 2014 році , і нині, коли точиться повномасштабна війна з Росією.

Піднеслася спільна молитва за душу загиблого воїна Тараса, останню військову шану віддали своєму другу побратими.

З юних років він був патріотом України, ніс послух пономаря у храмі.



Також у понеділок, 29 травня у Луцькому районі попрощались із полеглим Героєм Іваном Соколом, повідомляє Колківська громада.

В Івана залишилися батько, дружина та двоє синів.





Також у Велимченській громаді Ковельського району попрощалися із 48-річним Героєм Миколою Гапонюком.

Героя провели в останню путь 28 травня 2023 року в селі Велимче, повідомляє Православна Ратнівщина.

Житель села Велимче – солдат, стрілець-снайпер 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 3 механізованої роти механізованого батальйону загинув 21 травня 2023 року, в результаті ворожого обстрілу в районі Берхівського водосховища Донецької області. У Миколи Гапонюка, якому тепер назавжди 48 років, лишилися мама, дружина і троє донечок.

Чин відспівування у Свято-Покровському храмі села Велимче.



У понеділок, 29 травня, Шацькій громаді Ковельського району поховали 24-річного Героя Романа Прокопчука, повідомили у 4 відділі Ковельського РТЦК та СП.

Власної сім’ї військовий ще не мав, так склалося, що він не одружився, хоч мріяв про це. На жаль, так склалося, що коровай довелося ділити на похоронах.

Життя солдата розвідника розвідувального взводу 2 стрілецького батальйону обірвалось 22 травня в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу.

У сквері Тараса Шевченка селища Шацьк відправили поминальну панахиду за воїном.

Кортеж з тілом Захисника вирушив до рідної домівки. Відспівування відбулося в Світязькій Петропавлівській церкві. Поховали захисника з військовими почестями на місцевому кладовищі в селі Світязь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні