Українців попередили про можливі відключення світла

0
Українців попередили про можливі відключення світла
Через брак генерації в липні-серпні Україна може повернутись до відключень електрики і в першу чергу обмежуватимуть постачання енергоресурсу підприємствам.

Про це сказав директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі телемарафону, зазнавичши при цьому, що кілька днів тому держкомпанії НЕК "Укренерго" вже доводилось просити про аварійну допомогу в Румунії та Польщі, пише УНІАН.

"Зараз ситуація така, що в липні і серпні абсолютно можливо доведеться знову застосовувати відключення, як інструмент збалансування енергетичної системи. Просто тому, що генерації не достатньо, генерація не може покрити пікові години споживання", - сказав він.

Експерт вважає, що першими з відключеннями стикнуться представники бізнесу, а не побутові споживачі.

"Судячи з усього саме бізнес перший буде обмежений у постачанні електрики і відповідно буде два виходи: імпортувати з Європи або взагалі не працювати. Проте європейська електрика в 2-2,5 рази дорожча ніж в Україні", - пояснив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні