Під час повітряної тривоги в українських містах пролунали вибухи

0
Під час повітряної тривоги в українських містах пролунали вибухи
Росія вночі 29 травня вчергове здійснила масований обстріл Києва.

Повітряна тривога у столиці була оголошена о 00.40 і тривала 4 години 18 хвилин, пише ТСН.

Після 3 ночі у Києві прогриміли перші вибухи. Влада повідомила про успішну роботу ППО.

Це вже 15-та повітряна атака ворога на столицю від початку травня.

Під час повітряної атаки на столицю було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), під час повітряної атаки на столицю було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

"Росіяни-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Цієї ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси "Shahed". Практично одночасно з атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків", - повідомили в КМВА.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко написав: "Дякуємо нашим силам ППО за філігранну роботу! Ще одна складна ніч для столиці. Але, завдяки професійності наших захисників, внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих".

Наслідки повітряної атаки на Київ
В результаті ворожої атаки 29 травня постраждали Голосіївський, Подільський та Святошинський райони Києва.

Так, у Подільському було зафіксовано падіння уламків на дах одноповерхового приватного будинку. У Святошинському районі, де уламки впали на відселену будівлю, рятувальники ліквідовувували. пожежу.

На щастя, обійшлося без жертв.

Сьогодні вночі, 29 травня, російські окупанти знову масовано атакували українські міста. Зокрема, по півдню України випустили дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136". Повітряну тривогу оголосили о 01:20.

Про це повідомили в ОК "Південь".

За даними відомства, три з них знищено в небі над Миколаївщиною, а ще один - над Одещиною.

Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано. Інформація про масштаб руйнувань уточнюється.

Станом на ранок понеділка, 29 травня, у Миколаївській області зафіксовані удари російських окупантів по трьох громадах. У небі над регіоном цієї ночі було збито три ворожі дрони. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки ворог спрямував по півдню України дрони-камікадзе типу Shahed-131/136. Три з них знищено в небі над Миколаївщиною», – зазначив Кім.

Під час нічної повітряної атаки звуки вибухів лунали на Львівщині.

"На Львівщині працює ППО. Не публікуйте жодної інформації. Залишайтесь в укриттях!", - йшлося у повідомленні очільника Львівської ОВА Максима Козицького.

Також у Хмельницькій ОВА написали, що "в області пролунали звуки вибухів". Обласна влада закликала до того, що люди вже мали б знати без пам'яті: "Не знімайте роботу сил ППО та до завершення тривоги залишайтеся в укриттях!"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні