Деяких українців позбавлять соцвиплат: кого стосується

0
Деяких українців позбавлять соцвиплат: кого стосується
Деякі внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримати грошову допомогу у розмірі 4 тисячі гривень до 1 червня, але водночас частина переселенців може позбутися виплат від держави, повідомляє GSMinfo.

Зазначимо, що вимушені переселенці отримують допомогу з початку повномасштабної війни. Держава на місяць виплачує по 2000 гривень на повнолітнього та 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Раніше в Уряді запевняли, що виплати триватимуть, але незважаючи на інфляцію, вони не зростуть. Однак, нещодавно міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що грошей на це не вистачає. Якщо на наступні кілька місяців кошти ще закладені до бюджету, то до кінця року виникне суттєва нестача. Тож деяким доведеться скасувати виплати.

Йдеться про те, щоб допомогу від держави отримували саме ті переселенці, які гостро її потребують. Хтось, наприклад, давно переїхав на безпечніші території, встиг знайти там роботу і може самостійно забезпечувати себе та родину. Допомогу планують припинити виплачувати саме таким людям.

При цьому кошти направлять на допомогу тим, хто нещодавно виїхав з окупованих територій або місць, де ведуться бойові дії. Однак як саме діятиме механізм відбору, поки що неясно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні