В Україні почався контрнаступ: заява Офісу Президента

0
В Україні почався контрнаступ: заява Офісу Президента
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ Збройних Сил України розпочався. Наступальні дії тривають вже декілька днів, пише УНІАН.

"Вже кілька днів триває контрнаступ, іде інтенсивна війна на 1500 кілометрах кордону, але дії вже почалися", - сказав він італійському телеканалу Rai.

Подоляк наголосив, що українські військові не будуть бити по території Росії західним озброєнням - його будуть використовувати виключно для деокупації захоплених територій.

"Ми не хочемо вдарити по території Росії, ми будемо використовувати ту зброю, яку ви нам дали, щоб знищити позиції РФ на територіях, які окупувала Москва, включно з Донбасом і Кримом", – пояснив Подоляк.

За словами радника голови ОП, наразі Україна має ракети великої дальності Storm Shadow, танки Leopard протиракетні системи, "які нам надали Франція та Італія".

"F-16 нарешті дозволять нам закрити повітряний простір. Парадокс: якби ми їх мали рік тому, війна б уже закінчилася", - додав він.

Як пізніше Подоляк уточнив у мікроблозі Twitter, він мав на увазі знищення логістичного забезпечення російських загарбників як складову частину контрнаступу.

Радник керівника ОП наголосив, що контрнаступ - це "не якийсь "один івент", який почнеться о конкретній годині конкретного дня урочистим перерізанням червоної стрічки".

Зокрема, за його словами, "це десятки різних дій зі знищення окупаційних військ РФ на різних напрямках, які вже відбувалися вчора, відбуваються сьогодні та відбуватимуться завтра".

"Інтенсивне знищення логістичного забезпечення противника – це також контрнаступ", - зауважив Подоляк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні