--> Названо напій, який заважає спати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Названо напій, який заважає спати

0
Названо напій, який заважає спати
Експерти попереджають, що деякі напої можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Зокрема, перед сном краще відмовитися від певних напоїв, адже вони можуть вплинути на ваш відпочинок. щи, які нам радять уникати перед сном, щоб трохи поспати. Є очевидні речі, такі як відмова від кофеїну, але є менш очевидна річ, про яку ви, можливо, не подумали.

Про це пишеMirror, передає Styler.

Який напій заважає сну
Ви можете відчути сильну сонливість після кухля пива або келиха вина, але виявляється, що алкоголь також може зруйнувати ваш нічний сон.

Експерти зі сну виявили потенційні причини безсоння, і одна з них пов'язана зі звичками вживання алкоголю та нікотину.

"Хоча алкоголь часто допомагає швидше заснути, його вживання перед сном може спричинити фрагментарний сон і стати причиною частих пробуджень протягом ночі", - йдеться у повідомленні дослідників.

Дослідження показали, що вживання алкоголю протягом чотирьох годин перед сном може негативно вплинути на безперервність і тривалість сну, призводячи до більш тривалого "пробудження після початку сну", коли ви прокидаєтеся вночі і щосили намагаєтеся знову заснути.

"Якщо у вас виникли проблеми із засипанням після вечірнього напою, постарайтеся випити останній напій приблизно за чотири години до того, як лягайте спати, щоб переконатися, що ваше тіло було достатньо часу для перетравлення і метаболізму алкоголю, перш ніж ви спробуєте заснути", – стверджують експерти.

Дослідження також показали, що вживання нікотину перед сном було пов'язане з безсонням, тому що воно впливає на здатність організму засинати та залишатися уві сні.

Крім того, для гарного сну лікарі рекомендують відмовитись і від кави. Пийте його пізніше, ніж 6-7 годин до сну
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Кому заборонено пити вино Кому заборонено пити вино
14 грудня, 2023, 19:47
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні