В Україні зросте ціна на популярний овоч

0
В Україні зросте ціна на популярний овоч
Цього року ціни на продукти продовжують зростати. Рекордні ціни очікують на такий популярний продукт, як часник. Це станеться через те, що Україні не вистачає власне вирощеного часнику для внутрішніх потреб, пише Politeka.

Значну частину цього овочу наша країна імпортує із Китаю. Однак у Піднебесній прогнозують суттєве зростання ціни на врожай прянощів. Отже, незабаром ціни на часник почнуть спустошувати гаманці українців.

Якість цьогорічного врожаю дещо гірша за попередній. У зібраного часнику відсутня одна шкірка. Така особливість урожаю збільшує витрати на експорт продукції до Європи, адже вона вимагатиме більш ретельного фасування та пакування.

Аналітики прогнозують, що часник нового врожаю одразу зайде на ринок за високими цінами. Але згодом його вартість може знизитись. Ринкова ціна може знизитися за кілька тижнів, оскільки є ще 1,3 млн т часнику старого врожаю в холодильнику.

За даними Мінфіну, зараз ціни на часник у середньому 110,93 гривень за кілограм продукту. Ціни на молодий часник нижче. Наразі молодий часник у середньому можна купити за 91,73 гривень за кілограм.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні